2007. szeptember 26., szerda

Szalmakutya lángokban

Egy tanítvány bátortalanul lépegetett Lin Csi árnyékában. A Mester hirtelen megfordult és rámordult.Mit akarsz tőlem lopakodó szalmakutya ? Szeretnék választ kapni tőled egy kérdésemre: Miért tesznek ételt a kolduló csészémbe hiszen én ezt sosem tudom nekik megfizetni ? Ostoba vagy szalmakutya és nem látsz az orrodon túl.
Van amit csak te adhatsz meg nekik ha majd dideregnek és magukra maradnak. Mert eljöhet az idő, amikor a Szalmakutya képes fellángolni és meleget adni. Ó, Mester de hiszen ez egy szalmakutyának nagyon veszélyes lehet, hiszen neki már semmi dolga világi viszályokkal. Na látod ez még nagyobb ostobaság, mert csak abból lesz Buddha , aki nem ejt rabul a buddha-természet.


Burma nevét eltörölték, a politikai hatalom azt akarja , hogy megszűnjön minden kapcsolat ősi gyökereivel. A tüntetéseken a buddhista szerzetesek mennek elől. Arcukat eltakarják a könnygáz miatt. A tüntetések hetek óta tartanak és a szerzetesek mindenütt élő falként óvják a lakosságot .




2007. szeptember 25., kedd

Szalmakutya álma



Szalmakutya is szokott ábrándozni.

Gyermekrajzok üzenete -Orbis Pictus



Tegnap Molnár V.József előadását hallgattam meg a, gyermekrajzok üzenetéről. Egészen távoli élet helyzetekből indulva ugyanoda jutottunk el mindketten.
Sokkal fontosabbak azok a dolgok, amik összekötnek Molnár V. munkásságával azoknál amik elválasztanak. A a lényeget illetőn teljesen egyet gondolunk és akarunk. Valamiképpen óvni, becsülni, és pedagógiai vezérfonállá tenni az üzenetet, amit a gyermekek születésüktől fogva hordoznak. Biztosan botladozunk még sokat ezen az úton, de Józsi bácsit óvja Ég és erősítse, mert szíve és élete tiszta szolgálata a gyermekek ügyének.
Ajándékba adtam a képen látható Orbis Pictus hasonmás kiadást, és a Kácsi konferenciák előadásainak anyagát is. Bárcsak találkozhatna és egymást erősíthetné a PÁNSZÓFIA és ősi hagyományaink. Az első képes gyermek könyv Patakon készült . (Vajon tudjuk-e ? )Goethe is ezért rajongott, Ez az Orbis Pictus.Megfér lapjain a tót és a magyar szöveg Milyen csodálatos, hogy vannak emberek, akik csendben végzik a dolgukat és nem várnak érte hírverést. A könyvet kiadó Magyar Comenius Társaság ezt a gyönyörű, felbecsülhetetlen értékű könyvet kiadta, és nem elsősorban "üzletel " vele. Mi ez, ha nem a pitypang tanítása? Képvisel valamit ez a könyv puszta létezéssel és a többit rábízza Isten kegyelmére.